Nemanja Aranđelović, student Medicinskog fakulteta, izabran za ambasadora ICMS kongresa


Nemanja Aranđelović, student treće godine Medicinskog fakulteta, izabran je za ambasadora ICMS – International Congress of Medical Sciences u Sofiji, Bugarska. Riječ je o internacionalnom kongresu na kojem učestvuju studenti iz čitavoga svijeta. Organizator ovoga događaja je Udruženje studenata medicine u Bugarskoj (AMSB-Sofia). Predavači na ovom kongresu su renomirani svjetski stručnjaci. Posebno treba istaknuti profesora Harveya Altera. Profesor Alter dobitnik je Nobelove nagrade za 2020. godinu zbog velikog doprinosa u otkrivanju virusa hepatitisa C.   

Već tradicionalno ICMS kongres se održava u Sofiji. Ove godine kongres će se održati od 13. do 16. Maja.  

ICMS kongres izuzetna je prilika za sticanje novih znanja te upoznavanje ljudi i sticanje prijateljsta. Također, u okviru kongresa održaće se veliki broj radionica na kojima će studenti imati priliku steći praktična znanja iz oblasti medicine.   

Kao i prethodnih godina i ove godine, ambasadori dolaze iz mnogih država svijeta od Sjedinjenih Američkih Država, zemalja Balkana pa sve do Kine. 

Ambasadori su studenti medicine čiji je primarni zadatak promocija kongresa u matičnoj državi iz koje dolaze. Cilj je potaknuti što više studenata da se uključe u ovakve projekte koji su od velikog značaja.