DAN OTVORENIH VRATA


Evropski univerzitet Brčko distrikt danas je organizovao Dan otvorenih vrata Univerziteta za buduće studente, te su ugostili brojne maturante srednjih škola kako iz Distrikta tako i iz gradova širom Bosne i Hercegovine, te susjednih država.

U velikom amfiteatru Evropskog univerziteta u Brčkom danas je organizovan svečani prijem maturanata srednjih škola iz Brčkog, te drugih gradova. Ovom prilikom predstavljeni su studijski programi koji su ponuđeni na ovom univerzitetu, te univerzitetu Kallos u Tuzli, i očekuje se veliki upis studenata u narednu akademsku godinu.

“Prošle godine smo upisali 50 posto studenata više u odnosu na godinu dana ranije, a ove godine očekujemo još veći upis i još veći interes. Tim mladim ljudima želimo pokazati koje studijske programe sve imamo, koja sva visokoškolska obrazovanja mogu ovdje steći.” , kazao je Radoslav Galić rektor Evropskog univerziteta Brčko distrikta.

Rektor Evropskog univerziteta Kallos Tuzla Kemal Brkić kazao je kako na univerzitetu imaju šta da ponude studentima, da imaju dobro nastavno osoblje i izuzetno dobro opremljene kabinete, te da imaju sve predispozicije za dobro studiranje. 

Brojni učenici koji su danas stigli u Brčko kako bi se upoznali s radom ovog Univerziteta zadovoljni su viđenim, a učenik srednje Hemijske škole iz Tuzle Ahmed Hurtić, kaže kako im je ovaj univerzitet predstavljen kao najbolja opcija za dalji nastavak njihovog obrazovanja.

“Ovaj univerzitet ima široku lepezu zanimanja i zvanja koja se ovdje mogu studirati i toplo se nadam da će neki od ovih budućih studenata ovdje se i upisati i studirati. Ovdje će steći početna znanja za svoje profesije i kao uspješni svršeni studenti postati vrsni stručnjaci.”, kazao je dr. Anto Domić zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta. 

Evropski univerzitet Brčko distrikta trenutno broji oko 1500 studenata, te u narednoj akademskoj godini očekuju povećan broj upisa u odnosu na prethodni period.