SVEČANA AKADEMIJA POVODOM OSME GODIŠNJICE RADA EVROPSKOG UNIVERZITETA BRČKO DISTRIKT


Evropski univerzitet Brčko distrikt osnovan je 2011. godine s misijom da doprinese kvalitativnom razvoju društva u Bosni i Hercegovini posredstvom afirmacije univerzalnih vrijednosti slobode, obrazovanja, demokratije, ljudskih prava i promocije modernog obrazovanja.

Ove akademske godine Evropski univerzitet upisao je osmu generaciju studenata i izrastao u jednu respektabilnu obrazovnu instituciju. Bogatstvo ovog Univerziteta su njegovi studenti koji ga čine posebnim i koji doprinose razvoju Univerziteta posredstvom svoje vlastite afirmacije u društvu. Svršeni studenti Evropskog univerziteta odlično obavljaju zadatke na svom radnom mjestu i uspješno odgovaraju izazovima koji im se nameću. Studenti Evropskog univerziteta su dobri ambasadori ove institucije.

Ove godine obilježavamo VIII godišnjicu postojanja i uspješnog rada Evropskog univerziteta Brčko distrikt. Najbolji način da se proslavi ovaj događaj jeste promocija naših svršenih studenata. Na Svečanoj akademiji biće uručene diplome svršenim studentima I i II ciklusa studija na svim fakultetima Univerziteta. Biće promovisano i četvoro novih doktora nauka.  Pored toga, svečano će biti uručene i zlatne plakete najuspješnijim studentima, pojedincima i ustanovama koji su doprinijeli razvoju nauke, kao i zahvalnice institucijama i ustanovama s kojima Univerzitet uspješno sarađuje.

 

Zato Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate

SVEČANU AKADEMIJU

povodom obilježavanja VIII godišnjice Evropskog univerziteta Brčko distrikt, koja će se održati u petak, 11. januara 2019. godine, s početkom u 14.00 sati u Velikom amfiteatru Evropskog univerziteta.

                                                                                                                                                                                            R E K T O R

Akademik prof. dr. Nedeljko Stanković