Organizacija “East West Bridge BiH”, u partnerstvu sa Ambasadom SAD-a uspješno je organizovala još jednu u nizu radionica pod nazivom „Korištenje snage saradnje“


Povodom 25 godina od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, postavlja se pitanje da li je došlo vrijeme za pravedniju i funkcionalniju strukturu države BiH. Nameću se brojna pitanja na koja na ovim radionicama organizatori zajedno sa najboljim studentima u cijeloj BiH promišljaju i pokušavaju dati odgovore na ta pitanja i to konsenzusom. 

Odabrani istaknuti studenti imali su priliku da slušaju predavanje i aktivno učestvovuju u radionici o temi pregovaranja i postizanja kompromisa, a kojom su rukovodili i predavali eksperti iz oblasti diplomatije, pregovaranja i izgradnje mira, sa osvrtom na 25. godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Predavači su bili Igor Davidović bivši ambasador BiH, prof. dr. Zlatko Hadžidedić politički analitičar, te uvodničar i moderator Robert Jovanović. Svojim uvodnim govorom obratio se i akademik prof. dr. Nedeljko Stanković sa Evropskog univerziteta Brčko distrikt koji su bili domaćini ove radionice.

Preuzeto sa: https://ewbbih.com/u-brckom-odrzano-uspjesno-jos-jedno-predavanje-radionica-east-west-bridge-a-bih-29-10-2020-koristenje-snage-saradnje-gdje-su-nestala-ljudska-prava-gradana-brcko-distrikta-da-bud/